måndag 25 februari 2008

Taronga Zoo, Sydney del 2



Djurparkens höjdpunkt var utan tvekan surokaterna. Ni vet, den där söta lilla ökenråttan Timon från ”Lejonkungen”. Dessa små varelser är riktigt livliga och gör allt för att få lite uppmärksamhet. Likaså aporna som tar varje tillfällighet som ges att jävlas med varandra till allmän beskådan.

Givetvis finns savannens kungar, lejonen att beskåda även om de i mitt fall tyckte det var roligare att sova undanskymda. Fallet var likadant med tigrarna. Kattdjuren gav blanka fan i turisterna och tyckte det var mer spännande att gäspa och jaga irriterande flugor. Livsgnistan var så gott som släckt i dessa rovdjurs ögon.

Ta med matsäck eller anordna en picknickkorg för i matväg kommer du inte hitta något annat än lokala snabbmatsställen till överpriser. Hamburgarna smakade oroväckande annorlunda. Kan den minskande kängurupopulationen ha något med saken att göra? Hursomhelst, den enda behållningen var de goda stripsen.

I priset på $ 44 ingår expressbåt från Circual Quay tur och retur, inträde i djurparken och en åktur med gondolen till toppen av Taronga Zoo. Kan du visa upp studentlegitimation beviljas du inträde för $ 30 istället.

Fakta för att liva upp förfester: Det finns en miljon spindlar på varje hektar i hela Australien. Har du som jag en spindelfobi är den befogad då du alltid kommer att ha spindel minst fem meter ifrån dig. Däremot behöver du inte vara orolig över dödliga bett. Senast detta hände var över 40 år sedan.

Text & bild: Tomasz Swiesciak
Länk: http://www.zoo.nsw.gov.au

Inga kommentarer: