fredag 22 februari 2008

Taronga Zoo, Sydney del 1



Taronga Zoo är Australiens ledande djurpark. Efter öppnandet 1916 har det växt och är i dagsläget runt 52 hektar stort. Placeringen i Mosman, i utkanterna av Sydneys hamn är utmärkt för dess stora yta. En yta som rymmer mer än 2600 djur - vissa farliga, andra riktigt fula.

Djurparken är konstant under utbyggnad, allt för att rymma fler arter och skapa hem för flertalet av världens utrotningshotade arter. Med tanke på den svarta marknadens efterfrågan efter skinn och den takt vi skövlar elfenben, lär det behövas.

Även om vissa delar var otillgängliga för besökarna under mitt besök återstår det fortfarande mycket att se. Var däremot beredd på att undsätta en hel dag åt detta smått inhumana nöje. Den myriad av gångar som finns till de olika områdena kan närmast ses som en labyrint och du gör klokt i att införskaffa en karta från turistinformationen.

Vill du fotograferas med en koala kan du göra detta vid speciellt utsatta tider. Ett kort bredvid en nedåttjackad koala kostar $ 20. Tyvärr blir det inte mer spännande än så här då dessa djur spenderar i stort sett hela sitt liv sovandes i träd. Notera att du inte får röra djuren utan att få saftiga böter.


Inga kommentarer: