söndag 25 november 2007

Statsdel: The Rocks, Sydney, NSW *****



“The Rocks is the heart and soul of Sydney.”

Du kommer inte finna en mer pittoresk statsdel än lilla The Rocks. Namnet kommer från den steniga kust som detta vackra område ligger i och de fångar och trupper som landssteg i Australien så tidigt som 1788. Här finns historier som sträcker sig långt bak i landets mångfaldiga förflutna.

Ta dig tid en helgdag, någon gång mellan 10-17, att njuta av The Rocks Market. En torghandel som inger ännu mer finkultur i den redan så antika statsdelen. Samtidigt är det svårt att bli blaserad när The Rocks besitter över 33 olika gallerior, museum och konstnärliga fakulteter som erbjuder allt mellan aboriginsk till samtida konst.

Varför inte sätta dig vid Cirkular Quay och njuta av operahuset eller bara se hur all världens liv passerar dig förbi på boulevarden? En annan möjlighet är att avnjuta samma utsikt från ett havsperspektiv. En av de största turistattraktionerna är just alla kryssningsfartyg som tar dig runt i hamnen så gott som varje timme.

Räkna med att detta är området för de turister som vill frottera sig i lyxigt leverne. Den myriad av restauranger, historiska pubar och små caféer i alla gränder erbjuder inte direkt sina tjänster till ett överkomligt pris.

Betyg: *****
Text: Tomasz Swiesciak 2007-11-22

Inga kommentarer: