onsdag 31 oktober 2007

Restaurang: Scruffy Murphy’s Goulburn Street 42, Sydney ****


Mycket ska krävas för att bli utslängd från denna Irlandsinspirerade krog, även om du röjer till livebandet på entréplan, sover ruset av dig i de vita lädersofforna i loungen på nedervåningen eller bara grisar i matsalen på övre plan.

På dagtid skryter Scruffy Murphy’s med billiga menyer vid köp av en obligatorisk dricka till maten. För cirka $10 AUS får du en stor stark till en fish & chips meny eller kycklingschnitzel. Köket har öppet till 22. Räkna dock inte med någon finmat eller exceptionell service från de stressade servitriserna.

Under temakvällen ”Tight Arse Tuesdays” kan du avnjuta en 1,5 liters ölkanna för $7 AUS medan det lokala coverbandet dammar av gamla RAGE AGAINST THE MACHINE-hits blandat med trallvänlig gladpunk.

Betyg: ****
Text: Tomasz Swiesciak 2007-10-22
Adress: Scruffy Murphy’s Goulburn Street 42 Sydney, NSW
Länk: http://www.scruffymurphys.com.au/

måndag 29 oktober 2007

Dirt Cheap CD's Pitt Street 238 Sydney ****



Våran reporter Tomasz har tagit kappsäcken och blåst i väg till Australien på ett äkta roadmovie maner. Vi hemma i Svedala kan inte annat än att ivrigt vänta på nya rapporter från våra utsända. Under tiden kan vi botanisera hur det kan vara att leta efter bra plattor i Sydney, så håll tillgodo.

Oupptäckt låg den där, skivbutiken med sina röda träfasad och en neonskylt som lös ”Open”. I samma ögonblick jag stigit in i den lilla boden och lyft min blick från den välkomnande tröskeln möttes jag av en skylt, välsignad med orden ”Metal/Rock”, längst in i ett hörn. Jag sprang fram som om det gällde mitt liv och möttes instinktivt av en känsla av eufori. Det var som menat för mig att hitta denna lilla juvel i Sydney, gömd bakom alla Gucciaffärer och Quicksilverbutiker.

Jag var nära på att sätta det ljumma Starbuckskaffet i halsen när min flackande blick svävade observatoriskt över de gula ”Nice Price”-lapparna. Jag fällde en tår när jag tog upp SLAYERs senaste släpp ”Christ Illusion” ur skivdisken. Jag omfamnade den samtidigt som min sifferdyslexiska hjärna omvandlade priset från australiensisk till svensk valuta. 90 kronor!

Jag vände mig om och där, i sin röda elegans stod hon - som en scen ur “Pretty Woman” - COHEED & CAMBRIAs ”Good Apollo, I'm Burning Star IV; Volume One: Fear Through The Eyes Of Madness”. Specialutgåvan med bonus-DVD och ett extra stort informativt texthäfte. En snabb uträkning senare kände jag mig vimmelkantig. Mina ben hade svårt att bära upp denna outtröttliga och metalhungrande kropp, 72 kronor…

Detta är Dirt Cheap CD's, mitt på Pitt Plaza i Sydney. Jag önskar bara att deras sortiment av metal var större än vad det lilla hörnet kunde erbjuda.

Betyg: ****
Text: Tomasz Swiesciak 2007-10-17